生活格子

請順便告知診所是生活格子的忠實網友(水人幫餓勢力).希望終有1天能讓所有醫生禮遇.(如果沒有速回報.將註記之)line:94im台北背包客棧住宿| 國際台北青年旅館| backpackers| 通舖上下舖| taipeihostels| 短期租屋酒店公寓| 飯店旅館
查看: 464|回復: 2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[港澳陸客赴台] [便宜吃喝玩樂住宿遊]香港人赴台北五天四夜遊

中級會員

[便宜吃喝玩樂住宿遊]香港人赴台北五天四夜遊

係呀包車係指的士,如果多人可以係酒店問下佢地有冇包車服務,少女shopping係指買衫化妝品定咩?
我係住101旁短租房1人NT:500,其他唔係好清楚
其實可以講價,我三月尾去就800
C兄走貴左d喎隨街接/酒店幫call都係1千
想住台北101附近酒店,有咩好介紹?

Day1 台北機場-->西門町酒店check in-->程味珍魯肉飯-->士林夜市-->返酒店
Day2 西門町-->敦化站間u記shopping-->西門町間便所食晚餐-->師大夜市-->返酒店
Day3 牛店食午餐-->台北車站買手信-->晚餐新北市尚品鐵板燒-->返酒店
Day4 酒店check out-->鼎泰豐-->咖啡弄-->西門町按腳-->跟住冇咩野做就係附近玩刮刮樂-->7點左右就去機場返香港

後記,推介 程味珍呢間魯肉飯同魯味都好好食同好平,我同我女朋友都係食左大約200蚊台幣,牛店建議4點半左右去唔洗點排隊 佢分2段時間11點到2點半 4點半到9點 建議食牛肉面同牛肚佢有個黃色醬加落碗面到好食好多 另一推介就係尚品鐵板燒 呢間野唔易搵,建議坐的士去,我係西門町大約200台幣到,同埋最好之前1日卜位,佢係1個人叫1個set,我地2個人食左2千6台幣,
純分享,這次絕對是hea遊又唔想去咁多地方,希望大家鍾意

中級會員

吃喝玩樂住宿.香港人赴台北

[香港客]台北市夜市PK!士林夜市怎麼會沒有奪冠呢?

上星期去完返黎 只係有時間去夜市。全部食 需然唔係好大 但食幾樣野你都好飽啦 d野好吃

去過饒河街夜市都好多嘢食。

我都同意, 去左一次之後, 都應該唔會再去

士林排第二一D都唔出奇 我仲希望饒河高過佢

自從士林夜市 搬左落地庫之後 真係越來越唔想去囉!

在地人,乜士林夜市淨係得食咋咩?而且,果度先係“鐵皮屋”原址

早2年去過士林,饒河好正
早幾日舊地重遊 去晒4大夜市 士林 饒河 師大
士林大不如前 少野食左好多
師大 中伏 去買衫褲一流

中級會員

香港人赴台北4天3夜遊

最近想去台灣台北旅遊4天3夜自由行.該住宿信義商圈?西門町?

我是建議住:
101.信義商圈.五分埔成衣批發市場.松菸文創.附近.
素質好.也便宜.

我食過間自助餐
叫做「饗食天堂」
有供應好多壽司等日本食物
平日收費約 800-900 台幣
星期六星期日會貴少少

呢間係連鎖自助餐店
台北車站後面既京站都有分店
我幫襯過板橋分店兩次
板橋分店面積超大
擺放食物既地方井井有條
拎食物非常方便!
可以考慮下

去台灣先要食自助餐, 因為質素比香港澳門好, 價錢亦平非常多

實去得台灣/北,大把好嘢食,要食自助餐不如留返去澳門食好過啦

一般香港人去台北會住西門町/台北車站周邊, 你可以去酒店網睇下, 好多選擇

第一次去台灣4日3夜主要周圍食野, 住邊區比較好?
未去過, 清假去食下野
唔洗好靚 500-600蚊晚有無介紹